Music


Vet inte hur man lägger in länkar så här i inlägg. Mycket kvar att lära.

Pursuit of Happiness - Kid Cudi, MGMT, Ratatat

Giftig - Mange Schmidt

Paper Planes - M.I.A.

Summer Boy - Lady Gaga

You and Me Song - The Wannadies

Kids - MGMT

You Spin Me Round(Like a Record) - Dead or Alive

Don't Upset The Rhythm(Go Baby Go) - The Noisettes

Everyone Nose(All the Girls Standing in the Line for the Bathroom) - N.E.R.D.

Roc Boys(And The Winner Is...) - Jay-Z

Starstruck - Lady Gaga, Flo Rida

New In Town



I'm gonna take you out tonight

do not like


Åh ja

Jag skojade bara om Nelly-rean, det var inte så mycket bättre den här gången. Jag kommer inte beställa mer.

Ånej för fjärde gången

Ännu mera rea på Nelly...

Hotdog


Aj



Vilken rolig min :P

Stackars Maja....

Idag hände något jättehemskt med Maja :( Under julen var hon hemma hos mamma, och då hade hon helt plötsligt börjat skrika av smärta. Mamma visste inte vad det var, men det gick över. Men sen idag när jag skulle gå ut och följa Emelina till bilen, och vi precis skulle vinka av dem så började hon pipa och gnälla och krampa av smärta :( Min stackars lilla bebis.... Jag tvingade dem att köra till en veterinär, men då hade Maja börjat må bättre, och de hade inga akuttider. Tydligen så måste man åka ända till Vännäs ifall det är akut :o Vad i helvete?! Tänk om hunden/djuret håller på att dö, jag har ju inte någon bil heller. Tänk om man inte hinner fram i tid... Veterinären kollade på henne och sa att det inte verkade akut, men att vi kunde boka tid och komma om några dagar. Roligt. Nu verkar det lugnt i alla fall, Maja sover i sin bur. Jag är så orolig för henne... :(

Naughty


Rött



Coola tatueringar och coolt hår :) Fy vad sugen jag är på att färga håret rött! Jag vet inte varför, det skulle säkert inte ens passa mig.

Nu är jag hemma :) men utan Maja, hon är kvar hos mamma ett tag till, typ tills imorgon :P det är tomt här

Busa i snön

Nu har jag ganska nyss kommit tillbaka från en lång promenad tillsammans med mormor, Emelina och kusin Camilla :) Vi lekte och busade och berättade historier, roligt fast ganska kallt, mina kinder är alldeles illröda :P Vi har även hunnit med att fika, hallongrottor och rostat bröd och O'boy och kaffe, göttans! Imorgon ser det ut om att vi ska försöka ta oss ifrån Sorsele, vi ska tydligen upp vid 9(hur ska det gå?!)... Jag kommer att vara sur och trött misstänker jag. Men det ska bli skönt att komma hem, och att få se Maja igen :) Jag saknar ju min lilla bebis.

I Ated Dah Fat Intruder


Hearts, lies and friends



I found the cure to growing older
And you're the only place that feels like home
Just so you know, you'll never know
And some secrets weren't meant to be told
But I found the cure to growing older

I'm the first kid to write of hearts, lies, and friends
And I am sorry my conscience's called in sick again
And I've got arrogance down to a science

Douse yourself in cheap perfume it's
So fitting of the way you are
You can't cover it up, can't cover it up

Find a safe place, brace yourself, bite your lip
I'm sending your fingernails and empty bottles you've sipped
Back to your family cause I know you will be missed

They call kids like us vicious and carved out of stone
But for what we've become, we just feel more alone
Always weigh what I've got against what I left
So progress report: I am missing you to death

Douse yourself in cheap perfume it's
So fitting of the way you are
You can't cover it up, can't cover it up

Someone old
No one new
Feeling borrowed
Always blue
Someone old
No one new
Always borrowed
Always you

I found the cure to growing older

The Hasselhoff...



Creepy...

Idag har vi fikat, åkt skoter, fikat mer, sett på tv, fikat lite till... Jag har köpt Marshmallow Fluff idag också :) Det är alltså typ smält marshmallow som man kan bre på kex och mackor och baka fudge av :) Sjukt gott. Glögg ska vi ha ikväll också :P Nu busar barnen igen haha ;) Mina snorungar.

Godnatt!



Jag älskar att ladda upp helt meningslösa bilder på andra brudar! I just love it!

Men ja, jag gillar tatueringarna, turbanen, det slappa linnet och de höööga klackarna.

Glasses


Hoes


Nelly



Ånej. Jag upptäckte att Nelly.com hade FET mellandagsrea just nu. Jag fick värsta tvångstankarna och var tvungen att beställa massa saker, men bara ett par skor, hör och häpna! ;) Mest klänningar, toppar och kjolar, nu hoppas jag bara att allt passar :) Så, jag har beställt både från Nelly och HM, jag borde inte shoppa mer resten av månaden eller ens i januari... Aj nu bet jag mig i läppen så jag känner blodsmak :( Klantigt klantigt.

Nu har min moster Carola, hennes karl Leif och min kusin Marcus åkt hem. Det var roligt att ha dem här en natt i alla fall :) Jag, mormor, morfar, gammelfarmor, Emelina och min kusin Camilla är kvar :) Jag och mormor ska nog snart iväg på en promenad. Jag har ont i magen.

Catnuts


Juldagen

Oj oj oj oj oj... Mysig julafton igår, massor av mat och ännu mera klappar :) Haha, jag hoppas alla blev nöjda, jag har alltid jättemycket ångest när jag handlar julklappar och presenter... Vi hann med lite bråk också haha, för mamma och Mathias åkte hem igårkväll och det blev min gammelfarmor sur över. Men men, de tog sig hem säkert i alla fall, och resten av oss är kvar här :P Min släkt är helt galen, men sjukt rolig :) För en liten stund sedan skrek min moster och min morfar och försökte imitera och driva med mormor haha ;) Och alla skrattar som galningar :D Förresten, Emelina fick en liten apa som blåser på fingrarna så att nagellacket torkar(du vet Lisa, Eme hälsar tack), men vi lyckades tappa bort bakdelen som ska sitta över batterierna, så vi har letat över hela huset efter "aparslet" :) Haha, men nu är det hittat tack och lov :) Idag ska vi försöka äta upp mer av julmaten, men vi är lite småäcklade över att våran Janssons Frestelse stod framme en bra stund igår, vi kan ju bli dåliga i magen... Men god var den igår i alla fall :) Emelina och min lilla kusin Camilla springer omkring och busar och bjuder på fejktuggummi som smäller en på fingrarna när man ska ta ut det ur förpackningen ;)  Haha. Nej nu kommer de och ska busa!!!

God Jul!



God Jul allihopa! :D Hoppas ni får en mysig dag!

Rocky Road



Jag känner verkligen att jag måste baka det här :) Så snart som möjligt. Leilas Rocky Road har ju dels blivit superpopulärt på nolltid, men det är ju inte så konstigt, det ser sjukt smarrigt ut! Fast jag tror att jag fuskar när jag ska baka det och byter ut några av ingredienserna, typ jordnötterna. Man kan ju stoppa i lite vad som helst :)

I alla fall...

Ingredienser(till 12 kakor); 600 g mörk choklad, 2 påsar Dumlekola, 2 nävar minimarshmallows, 3 dl salta jordnötter, 1 dl skalade pistagenötter.

Gör så här; smält chokladen på låg värme i vattenbad, blanda alla ingredienser, häll smeten på en plåt(den ska vara i ett ca 3 cm tjockt lager), ställ in i kylskåp för att låta det stelna, och skär upp kakan i bitar när den har stelnat.

Superenkelt!

Källa: www.recept.nu, kock: Leila Lindholm

Skoter

Nu har jag just kommit in från kylan, jag har åkt skoter med mormor och morfar :) Alltid lika roligt, fast kanske lite mer roligt då man var liten. Jag fegade ur och ville inte köra, känner mig lite ringrostig :P

Julen


Bild: www.wallpaperez.com

  • Advent: betyder "ankomst", ordet kommer från latinet. Har firats sedan 400-talet i och med förberedelser för julen. Många springer till kyrkan och känner sig extra skenheliga under adventsfirandet. Adventsljusstaken började användas kring 1890-talet.
  • Lucia: de tidigaste uppgifterna om luciafirande i Sverige kommer från 1700-talet. Men det är först på 1900-talet som luciafirandet kom igång här i Sverige ordentligt i och med mycket publicitet i tidningar.Och Lucia vet vi ju alla vem hon är, helgonförklarad brud som blev skuren mitt itu(eller hur var det nu?jag tänkte på det här röda satinbandet man brukar ha runt midjan som lucia) p.g.a. något.
  • Julgranen: i Sverige så gillade vi först "avskalade" granar, alltså avkvistade så att det bara var barr kvar på toppen, och dessa kallades julstänger. Sjävla julgranen har inte varit så populär förrän 1900-talet i de svenska folkhemmen. Själva seden med julgranar kommer från Tyskland(tidigt 1500-tal).
  • Jultomten: från början när jultomten inte introducerats i Sverige så klädde folk ut sig till julbockar. Väldigt läskigt tyckte många att det var. Själva syftet var att tigga pengar och busa runt. Sen när vi började ge varandra julklappar så behövdes det någon som delade ut dem, och julbocken blev perfekt för den uppgiften. Först kring sekelskiftet 1900 blev jultomten vanlig. Den moderna tomten har inspirerats av barnens givmildsskyddshelgon; S:t Nikolaus. Men inspirationen har också kommit från den traditionella och mytomspunna gårdstomten. Det fina fenomenet att ställa ut gröt till tomten kommer just från gårdstomtetraditionen, gårdstomten var ofta hungrig eftersom att han arbetade med att skydda gården och hjälpa husbonden. Men sen tyckte vi att jultomten som kom med julklappar var värd gröt han med, och han fick ta över grötkäkandet.
  • Julklapparna: kring 1600- 1700-talet så förekom det att barnen till de mer förmögna fick julgåvor, men det dröjde innan julklappar blev vanligt även bland jordbrukare. Namnet julklappar kommer från de skämtgåvor som kastades in i hemmen av ligister efter att det knackat på dörren. Detta var en spännande tradition i byarna. Julen ska ju naturligtvis präglas av givmildhet och alla ska vara snälla, så det är numera naturligt att ge varandra julklappar.
Sådär, efter lite julresearch kunde jag dela med mig av otroligt intressanta fakta :) Källa: www.firajul.nu

Förresten så härstammar julen också från det fornnordiska "midvinterblotet". Sen har högtiden blivit mer och mer kristet influerad, att man firar Jesu födelse. Och nu på senare år med hedniska influenser; julgranen m.m.

Kissie who?


En kopp kaffe



Nu har vi druckit kaffe, riktigt gott :) Som ni märker så har jag väldigt mycket tid till att blogga nu när jag är här ;) Haha men ni får ha överseende med att vissa inlägg suger k#k. Granen är vacker, huset är pyntat, jag och mormor är rastade, vi måste hitta en rock till tomten, äggen tar över smaken av räkor på ägghalvorna... Och mormor upplyste mig under promenaden att jag inte kunde sova till 11 imorgon. Men jag vill ju sova! Jag orkar inte laga julmat, jag vet ju fan inte ens hur man gör. Nog skulle jag kunna, men jag får prestationsångest. Jag kanske kan skala potatis eller något... Jag kommer nog hinna bli riktigt sur imorgon också om jag inte får min sömn. Ajja, kul att resten av släkten/familjen kommer imorgon i alla fall. Lite omväxling i sällskapet haha :)

Orange


Bild: www.knighttcat.com

Erin Wasson, looking hot :) Jag diggar de lårhöga strumporna.

Vitt

Jag är sjukt sugen på att måla vitt hemma. I need it. Även om det av vissa kan anses vara tråkigt med vita väggar så vill jag ha det. Jag vill ha det och kanske en fondvägg i mörkare färg. Men men, får se vad jag orkar.

Love it



Älskar kjolar med hög midja. Och höööga klackar.

Prommis

Kom just in från en lång promenad med min mormor :) Gud vad dålig kondition jag har. Det var jobbigt, men det kan också ha att göra med att jag hade skoteroverall och för stora tunga skoterskor på mig :P Ja, det är nödvändigt i kylan!

Lyxig Choklad



Jag och morfar sitter och kollar på ett chokladprogram "Lyxig Choklad" på 4an, gud vad sugen jag blir... Slurp. Chokladen har ju en ganska intressant historia i alla fall :) Ganska hemsk också i och med att det förknippats med slaveri på kakaoodlingar... Men då är det ju bra att det finns Rättvisemärkt choklad också. Jag hoppas resten av släkten kommer snart så att vi kan ställa fram godiset/chokladaskarna... Fy vad sugen jag är.

Myspys från HM



Jag kan inte låta bli att älska HM. Jag hatade dem ett tag, men nu är jag fast igen. Billigt, snyggt och bra :) Vill beställa den här koftan bl.a. :) Den är på rea, bara 99 kr! Usch vad mina pengar kommer att ta slut fort känner jag... I alla fall så fanns den i flera fina färger. Håhå, nu försöker jag typ sälja in HM.

Dags att klaga

Dagens klagostund:
  • Varför finns det så lite skor på Tradera nu för tiden? För att det inte är skosäsong? Men det är ju alltid skosäsong! Jag vet att jag borde sluta med Tradera, men jag kan inte låta bli att gå in och kika då och då. Och nu finns det inte många par skor inne alltså. Illa illa.
  • Gick in på Aftonbladets hemsida för att leta lite nya bloggar. Men, det fanns bara fjortisbloggar. Tjejerna som skrev var typ 13-15 år gamla och kunde inte stava till "blogg" ens. Ännu mera illa.
  • Mitt mobila bredband funkar mycket bättre här uppe i Sorsele än det gör nere i Umeå. Suck. Det är irriterande när man vill kolla lite olika bloggar också kan man inte ens få upp bilder för att allt bara stannar av. Åh fan vad illa!
  • Min gammelfarmor sitter i köket och spelar på en speldosa. Inte vackert, och detta har pågått i en kvart. Jag tror att hon fösöker laga den på något sätt. Onödigt för den är ju inte ens trasig. Och vars hittade hon den ens?
  • Maja är inte hos mig och kan inte värma mig med sin lilla korv-kropp! Snyft!
  • Inget klagomål: Åh ja nu sa min farmor "skit samma!" åt speldosan!
  • Nej nu vet jag inte vad mer jag ska klaga på.

Kallt

Btw, det är svinkallt här inne. Trots att elementen är vridna på typ högsta.

Why so serious?



Åh jag är tröööött! Måste nog sussa snart, imorgon ska jag julpynta hela huset, typ... Det kommer bli roligt men jobbigt :P Resten av släkten/familjen verkar komma på julafton, och åka dagen efter, lite tråkigt... Men man får ju träffa dem ett tag i alla fall. Och Maja och Zero(vovvarna) verkar inte komma upp hit alls :( Mina små gullungar. Irene är ju allergisk så kanske lika bra.

Hawt



Alice Dellal. Bruden som har rakat bort håret på ena sidan av huvudet. It's kinda like hawt. Och jag älskar den söta kjolen hon har på sig. Lite lagom retro sådär :)

Fat Kids


Legolas and Gimli



Fuck fuck fuck, motherfuckin fuck fuck fuck fuck fuck, smoking weed, drinking beer

Walking In A Winter Wonderland



Usch vad tråkigt jag har! Jag sitter i Vindeln och väntar på att bli hämtad av mormor och morfar, sen ska jag och dom + gammelfarmor Irene upp till Sorsele och julpynta m.m. innan resten av släkten kommer :) It will be great. Igår shoppade jag de sista julklapparna, puh :P Efteråt åkte jag iväg till Lisa och Jimmie men det var bara Lisa som var hemma, jag lämnade av lite julklappar :) Och hon bjöd på supergott hemmabakat (duktigt värre) fika :) Riktigt mumsigt + massa snack + de finaste stunderna från Färjan :) Haha jag älskade de perversa gamlingarna! ;) Så jävla sköna.

Kiwi



Jag tror att jag har lite tråkigt... Det är sällan jag har tråkigt, jag har alltid något att göra/som jag måste göra, och om jag inte har det så känns det skönt att inte ha något att göra. Oj vad mycket göra det blev.

Maja ligger i alla fall bredvid mig i sängen och sussar sött :) Idag har jag ätit en hel låda kiwisar(eller hur det nu heter i plural), det känns bra men det borde kanske ge mig ont i magen :P Maja ville inte ha kiwi, trots att hon brukar äta allt jag äter bara för att. Men men, det kanske var bra, kiwi är nog inte dte bästa för en liten vovvsing.

Timmay



Sjukt bra :)

Feen-Poshleen



Hej alla glada barn! Och välkomna till min nya blogg! :) I videon ovan ser ni inspirationen till mitt fina bloggnamn, och som ni också ser så har jag valt det sötaste temat tihi :) It will be great. Jag har nu krånglat jättelänge med att fixa en ny blogg, eller ja först skulle jag egentligen ändra designen på min gamla blogg, men det sket sig... Jag tog bort den i frustration över mina egna brister när det gäller att förstå mig på teknik. Ajja, now I'm back in business :) Och har jag tur så tar jag inte bort den här bloggen så fort det krånglar med den :P En sak jag planerar när det gäller bloggandet och så är att få igång min stackars digitalkamera så att jag kan posta bilder jag själv tagit istället för att posta bilder jag snott från andra.

I alla fall: här är min nya blogg :)

Välkommen till min nya blogg!