En studie i tråk


Sur-Madde

Förvånad Madde

Naughty godisätande Madde

Tjohej! :)
Jag befinner mig hos min mor och är hundvakt, ska varva hund/husvakt med att jobba ända tills på lördag då jag förhoppningsvis får komma hem till min sötnos. Som för övrigt skrämde the crap out of me i förrgår... :( Väl hemma blir det ingen vila; fix med nya lägenheten, städa den gamla lägenheten, packa väskorna. Men jag ska försöka hinna med att vara social också ;) Först och främst ska jag pussa på min älskade Tobias! <3

Idag och igår har jag:
  • promenerat med vovvarna och pussat på dem
  • nördat framför tv:n med 100 kanaler
  • ätit. mat, godis, frukt m.m.
  • irriterat mig över diverse problem pga dålig täckning
  • bråkat
  • slappat
  • klappat en skogsmus
  • sett en av våra s.k. "fågelhundar" bli rädd av en tjäderhöna i skogen haha
  • försökt göra upp en eld i pannan... det gick inte så bra, pappret brann upp och kvar låg surved. grrr.
  • gömt mig
  • bränt bh:n
Jag har ingen energi till någonting, och det blir inte bättre av att jag ska jobba natt ikväll och imorgon kväll...
Nu ska jag göra iordning lite fika och bänka mig framför tv:n.

Ha en härlig onsdag folks!

White




Spanish Moss
Hur fint är det inte att inreda med mycket vitt/bara vitt? Jag önskar btw att jag hade modellens hår. Värsta svallet jue... Mitt hår, det bara är. Tråkigt.

Nej nu



Nu taggar vi packning av de sista grejerna i min lägenhet :) Wish me luck!

Uppe med tuppen & Bättre sent än aldrig









Tjohej! :)
Som säkert alla vet(trots att jag försökte göra det till en överraskning) så har jag och Tobias flyttat ihop!!! :D
Vi hyr en 2:a på 66kvm på Haga, nästan längst upp på Östra Kyrkogatan :) Nära och bra till jobbet för älsklingen :) Själva flytten pågår just nu för mig, måste packa ur det sista och städa gamla lägenheten, men Tobias är så gott som inflyttad :) Lägenheten var lite sliten så hyresvärden ska renovera toaletten(som har badkar!!!) och köket, och vi själva ska tapetsera vardagsrummet och sovrummet. Vi håller på med sovrummet just nu, spackla och slipa, sen blir det målning av taket och SEN ska vi tapetsera :P Mycket att göra, och efter det ska fler/finare möbler inhandlas. Men vi har ändå ganska mycket, typ soffa, säng, bord + stolar, köksgrejer, sängkläder, gardiner, handdukar m.m. så vi klarar oss absolut. I alla fall: jag är jätteglad! :) Det känns lite overkligt haha ;) Men jag är så lycklig över att bo med min älskade Tobias <3

Nu sitter jag i köket och käkar go' frukost; kaffe och avokado med massor av skagenröra! :) Göttans! Väderprognosen för er som bor under jorden eller bor på annan ort är att det ser ut att bli en varm dag :)

Igår hängde jag med och firade Tobias mormor som fyllde 80år, det var trevligt med god mat och gott sällskap :)
Helgen som var så firade jag Kajsa på lördagen och vi drog på Scharinska, trevligt det också :) Och dagen innan det så var det tänkt att jag och Tobias skulle ta årets första dopp i Nydalasjön, men vi hann inte utan åkte hem till TT med ett gäng istället, även det trevligt :) Allt är så trevligt haha :)


lookbook.nu






Saker som alla gör

















Hittade en ganska rolig tumblr; The Things We All Do. De här stämde bra in på mig, klockrent! :)

Edie's World
















Inspiration




Rosie Huntington-Whiteley med Jason Statham. Hawt couple.








Traderatips

Nu vet jag inte hur intresserade ni är, men jag kör ändå, det kan ju alltid vara eye-opening för någon där ute ;)


  • Detaljerad sökning! Du är kanske ute efter kläder som sålts i butiker eller på hemsidor förut men inte längre finns i sortimentet. Eller så vet du att du brukar gilla kläderna från just det här märket. Du kanske vill ha kläder i en speciell stil, eller något annorlunda plagg som kan vara svårt att hitta i all röra på Tradera. Sök! Ta och skriv in sökord på detaljerad sökning, välj därefter "något av orden" (om du söker på flera ord samtidigt, annars dyker det bara upp auktioner som just har ALLA dina sökord i sig), sök även i objektbeskrivning och sen klickar du på sök :) Superbra sätt att skära ner på mängden auktioner att kolla.
  • Billigt? Är du bara ute efter billiga kläder, välj då " Lägsta pris" på sortering när du klickat på vilken kategori du vill kolla.
  • Nytt! Tradera handlar absolut inte bara om second hand. Det finns minst lika mycket grejer som är helt nya/helt oanvända. När du klickar in dig på en auktion ser du under pris, högste budgivare m.m. "objektets skick".
  • Favoritsäljare! Om du kollar på en säljares auktioner och tycker att just den säljaren verkar ha intressant stil som du är ute efter, lägg till den som favoritsäljare! Då kan du enkelt klicka in på den säljarens auktioner utan att behöva söka på den säljaren hela tiden.
  • Bra säljare! (som du förhoppningsvis kan lita på). När du ska buda på en auktion, kolla alltid vad säljarens totala omdöme är! Det står ganska tydligt; betyg på säljare. Du ser direkt om säljaren fått många negativa omdömen (röd text och låg poängsiffra) eller om den verkar reko (grön text). Om säljaren har dåliga omdömen och du verkligen vill köpa det den säljer, klicka då på omdömena så att du kan läsa. Kanske säljaren "bara" varit seg på att betala auktioner den vunnit, men är en helt okej säljare. Eller så ser du direkt om folk inte fått sina varor, fått varor i dåligt skick m.m. och kan göra din bedömning utifrån det. En annan sak som är ganska basic; kolla på bilderna! Finns det inga bilder så vet man ju aldrig vad man får.
  • Sms-bevakning! Du SKA bara ha just det där plagget, men du har inte tid att sitta vid datorn hela tiden och bjuda över de andra som bjuder över dig. Välj aktivera sms-bevakning. Det här kostar dock(trafikkostnaden för varje sms). Men nu får du ett sms när du blir överbjuden och kan via sms också skicka ditt nya bud.
  • Tålamod! Vill du hitta guldkornen, och göra det till ett bra pris, så gäller egentligen bara en sak. Kolla kolla kolla. Jag kollar även grejer som inte ser så jättebra ut på visningsbilden, men som jag kanske känner igen lite i färg och material, gillar formen på m.m. Då brukar jag ibland hitta saker som är superfina och kan buda hem dem billigt eftersom att ingen annan brytt sig om att klicka på auktionen. Det här tar dock lååång tid. Men, tålamod är en dygd! ;)
Detta var nog kanske lite väl basic, men som självutnämnd traderaexpert får jag många frågor om hur tusan jag hittar allt jag köper. Så, this is how I do it. Visst, ibland(speciellt i början) blir jag lurad, får hem någon enstaka grej i dåligt skick eller fel färg eller något. Några gånger har säljarna inte ens hört av sig så jag har inte kunnat betala auktionen. Men ofta lyckas det :)

Shoppinggalen


Kjol från Minkpink

Jeans från ONLY

Skotskrutig kjol

Avklippta jeansshorts

Klänning med sailorkänsla från Gina Tricot

LBD från ASOS

Det här är förhoppningsvis vad som väntar på mig i brevlådan när jag kommer hem :) Traderafynd, så klart ;) Nu gäller det bara att se att allt passar och är i bra skick. Annars blir jag sur haha. Lite kassa bilder vissa av dem. Som ni märker så är alla plaggen inte direkt "klockrena" men jag chansar och jag ser potentialen :P Det har jag alltid gjort när det gäller Tradera, second hand, loppisfynd m.m. :) Jag hittar ofta guldkornen(nu skryter jag lite haha) där ingen annan gör det, och då får jag dem billigt!

Sommarkänslor







Claudia Schiffer in Harper's Bazaar UK July 2011

Jag antar att ingen har missat att det är sommar nu? ;) Trots enorm trötthet tog jag en promenad i eftermiddags, och det fick mig på toppenhumör :) Dock blev jag attackerad av en GIGANTISK flygmyra! Nej jag kommer inte sluta tjata om detta! Den var hur jävla stor som helst.

Vill ha!


Stud Cutout Dress, Reverse, 399kr

Sexy Lace Dress, Three Little Words, 399kr

Kate Short Dress, Estradeur, 549kr

Living Out Dress, Nelly Trend, 399kr

Sasha Sequin Bow Dress, Jones & Jones, 699kr

Floral Lace Cup Dress, Elise Ryan, 499kr

Collar Contrast Dress, Paprika, 349kr

Ge mig en miljon och jag shoppar upp den på Nelly.com!

Humor


Man kanske skulle ta en tripp till IKEA snart ;)


Så sant :P När man är upptagen är det jäääätteviktigt att bli kliad och kelad med, men sen när man har tid och verkligen vill/behöver gosa med en kisse, då får man stryk och blir klöst + att katten springer iväg :(







Power Puff Pinglorna!






Magdalena Frackowiak

J'adore











J'adore

Roligt


Rix Morgonzoo - Hundens och kattens dagböcker
Det är här så klockrent! :D


Ingen bor i skogen - Knullrörelsen

Cirkus Möller - Flickorna på Klitteholm

Tips!

Tänkte tipsa lite om olika sidor/bloggar som jag kikar in på då och då :) Nu har det ju varit lite dåligt med det eftersom att täckningen suger balle nere i min källare så det är inte ens lönt att försöka titta på bilder, videos på Youtube m.m. Men, är jag någonstans med bra täckning så har jag dessa sparade som bokmärken:


Colorelle
Superhärlig blogg som jag har följt i flera år! Haha jag minns att jag googlade "modeblogg" på min (då helt nya) dator för att jag ville ha något bra att läsa och hålla koll på och hämta inspiration från. Den här bloggen kom upp och den har hängt med ett bra tag ;) Inspiration både i form av outfitbilder, sminkbilder, tips på kläder att shoppa, vintagemode m.m. och även inredningstips. Bra, helt enkelt.


Knight Cat
Jättesnygga och coola inspirationsbilder när det gäller kläder och stil!


Little Plastic Horses
Också massor av inspiration i stilväg, och STORA bilder. Me like.


Alice In Wardrobe Wonderland
Stilinspiration, stora bilder.


What Is Reality Anyway?
Krystal har en unik rockig vintagestil som jag själv inte skulle våga mig på. Men, mycket fint att titta på i alla fall.


Tobacco & Leather
Mycket inspirerande bilder. I vissa fall mycket konstiga bilder. Konstigt är coolt.


Alice Point
Stilig flicka från Krakow! (Wihoo, Krakow i Polen där vi var, vi var där, vi är såååå coola! ;) ) Hon har en väldigt speciell stil, men fint.


Studded Hearts
Ännu mera fina inspirationsbilder. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dem, men ni märker ju att många av de bloggar jag följer innehåller just såna här bilder. Modeller, photoshoots, lookbooks, stilikoner...


Fashion Toast
Den här bloggerskan har en somrig och ibland lite mörk L.A.stil som jag gillar.


J'adore
Innehåller massor av coola bilder, gif's, cupcakes, blommor, katter, pin-uppor och en hel del naughty stuff... En salig blandning från en skotsk tjej med riktigt härlig pinupstil. Hon har sånt där Dita von Teese-svart, lagt hår, röda läppar, blek hy, mycket fin make-up. Om man bara orkade fixa sig sådär själv ;)


Advanced Style
Här brukar jag inte titta in alls, men jag tipsar ändå för jag tycker det är så roligt! En blogg fylld med streetbilder på stilmedvetna äldre människor! :) Ibland ser man ju någon hawt grandma på stan som inte låtit sig själv sjunka ner i tantbyxe-formlös-jumper stl XXL-lättskött-frisyr-träsket. Men här kryllar det av dem! Jätteroligt att det finns en sån här blogg :)


Ulrikke Lund
Supersnygg norska med supersnygg stil. Det är orättvist hur snygga folk är ibland.


Kayture
Upptäckte denna brutta på lookbook.nu ganska nyligen. Hon har skön stil! :) Coolt men samtidigt romantiskt.


Nora Alexa
Söt pinup-tjej från Norge. Jag skulle vilja orka ha hennes stil. Snyggt och inspirerande!



Först tänkte jag inte ha med några bilder, men, det blir ju mycket roligare! :D Bilder åt folket! Jag kan ju nämna att jag är väldigt avundsjuk på dem som har modebloggar/inspirationsbloggar och tar mycket bilder, fixar sig och klär sig snyggt varje dag, uppdaterar ofta... Jag skulle vilja ha en sådan blogg. Men jag jobbar mycket, och när jag inte jobbar sitter jag sällan vid datorn. Och fixar mig gör jag också sällan. Saknar universitetslivet lite just för att man fick tillfälle att ha på sig lite fint och sminka sig om man orkade :P Det är ju inte så praktiskt att se het ut på mitt jobb.



Eden


Eden Dress från Hell Bunny

Min nya klänning jag budade hem från Tradera för ett tag sedan! :) Jättecoolt mönster med rosor, döskallar och flamingos bland annat :P Synd bara att den var lite kort, vet inte om jag vågar ha den utan strumpbyxor i sommar ;)

Jordgubbar och jobb

Får jag ehec nu när jag käkar jordgubbar från Tyskland och struntar i att skölja dem? Spännande.

Jag är hemskt hemskt ledsen för asdålig blogguppdatering. Jag jobbar i alla fall nu 3 nätter i rad och har tagit med mig datorn så lite ska jag väl hinna blogga, det är ju så hemskt bra täckning här i Vindeln ;)

De senaste dagarna har jag mysat med älsklingen. Vi firade nationaldagen genom att käka på Great Eastern, ironiskt nog. Länge leve Sverige och de svenska traditionerna! ;)


Ursäkta mig

Ursäkta mig för extremt dålig blogguppdatering. Jag jobbar på och under tiden(på fritiden) händer spännande saker som jag snart ska avslöja. Haha men då kommer det visa sig att alla redan vet det.


Stone Sour - Wicked Game(cover of Chris Isaak)

Upptäckte för någon dag sedan att älsklingen lyssnar på Stone Sour :) Och för någon vecka sedan hittade jag en lapp nedklottrad med låtar jag tyckte var bra för några år sedan. Den här låten var med! Ni kanske inte tycker att det här är så special men jag tycker det är ett roligt sammanträffande haha ;)

Just nu längtar jag efter min sötnos...