Traderatips

Nu vet jag inte hur intresserade ni är, men jag kör ändå, det kan ju alltid vara eye-opening för någon där ute ;)


  • Detaljerad sökning! Du är kanske ute efter kläder som sålts i butiker eller på hemsidor förut men inte längre finns i sortimentet. Eller så vet du att du brukar gilla kläderna från just det här märket. Du kanske vill ha kläder i en speciell stil, eller något annorlunda plagg som kan vara svårt att hitta i all röra på Tradera. Sök! Ta och skriv in sökord på detaljerad sökning, välj därefter "något av orden" (om du söker på flera ord samtidigt, annars dyker det bara upp auktioner som just har ALLA dina sökord i sig), sök även i objektbeskrivning och sen klickar du på sök :) Superbra sätt att skära ner på mängden auktioner att kolla.
  • Billigt? Är du bara ute efter billiga kläder, välj då " Lägsta pris" på sortering när du klickat på vilken kategori du vill kolla.
  • Nytt! Tradera handlar absolut inte bara om second hand. Det finns minst lika mycket grejer som är helt nya/helt oanvända. När du klickar in dig på en auktion ser du under pris, högste budgivare m.m. "objektets skick".
  • Favoritsäljare! Om du kollar på en säljares auktioner och tycker att just den säljaren verkar ha intressant stil som du är ute efter, lägg till den som favoritsäljare! Då kan du enkelt klicka in på den säljarens auktioner utan att behöva söka på den säljaren hela tiden.
  • Bra säljare! (som du förhoppningsvis kan lita på). När du ska buda på en auktion, kolla alltid vad säljarens totala omdöme är! Det står ganska tydligt; betyg på säljare. Du ser direkt om säljaren fått många negativa omdömen (röd text och låg poängsiffra) eller om den verkar reko (grön text). Om säljaren har dåliga omdömen och du verkligen vill köpa det den säljer, klicka då på omdömena så att du kan läsa. Kanske säljaren "bara" varit seg på att betala auktioner den vunnit, men är en helt okej säljare. Eller så ser du direkt om folk inte fått sina varor, fått varor i dåligt skick m.m. och kan göra din bedömning utifrån det. En annan sak som är ganska basic; kolla på bilderna! Finns det inga bilder så vet man ju aldrig vad man får.
  • Sms-bevakning! Du SKA bara ha just det där plagget, men du har inte tid att sitta vid datorn hela tiden och bjuda över de andra som bjuder över dig. Välj aktivera sms-bevakning. Det här kostar dock(trafikkostnaden för varje sms). Men nu får du ett sms när du blir överbjuden och kan via sms också skicka ditt nya bud.
  • Tålamod! Vill du hitta guldkornen, och göra det till ett bra pris, så gäller egentligen bara en sak. Kolla kolla kolla. Jag kollar även grejer som inte ser så jättebra ut på visningsbilden, men som jag kanske känner igen lite i färg och material, gillar formen på m.m. Då brukar jag ibland hitta saker som är superfina och kan buda hem dem billigt eftersom att ingen annan brytt sig om att klicka på auktionen. Det här tar dock lååång tid. Men, tålamod är en dygd! ;)
Detta var nog kanske lite väl basic, men som självutnämnd traderaexpert får jag många frågor om hur tusan jag hittar allt jag köper. Så, this is how I do it. Visst, ibland(speciellt i början) blir jag lurad, får hem någon enstaka grej i dåligt skick eller fel färg eller något. Några gånger har säljarna inte ens hört av sig så jag har inte kunnat betala auktionen. Men ofta lyckas det :)

Kommentarer
LIISAAa säger:

Åh vad kuL! :D

2011-06-10 | 01:20:08
Bloggadress: http://elisaabeth.blogspot.com
madde säger:

Haha ja kanske ;) för de som är intresserade

2011-06-10 | 02:27:33
Bloggadress: http://feenposhleen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback