Ich bin ein Berliner! // Das is gut.


Bild: ja inte är det då min i alla fall :(

Hello folks! :D

Long time no see. Jag har åkt till Tyskland tillsammans med Tobias, TT och Simon. Ca 5 dagar i Berlin. På dagarna åkte vi runt Berlin och tittade på diverse sevärdheter; Brandenburger Tor, Berlinmuren, Riksdagen, Stasimuséet, Moskvaparken, TV-tornet(vi åkte 203 meter upp i det i den stora "kulan", man fick lock i öronen i hissen, och väl uppe kunde man se MYCKET av Berlin, dock inte allt), Unter den Linden, Sony Center, stora köpcenter m.m. Nu har jag typ glömt hälften. Imponerande byggnader.

På kvällarna drog vi till uteställen/restauranger/en biergarten där vi käkade och pojkarna ölade :) Mycket trevligt hade vi minnsan :)

Berlin var sjukt stort, och de hade ett fett tunnelbanesystem som gick både under jord och över jord tvärs och kors runt hela staden. Vi spenderade mycket tid i tunnelbanan haha ;) Sprit köpte man i mataffärerna, folk drack öl och käkade "wurst" = korv hela tiden, ganska avslappnad stämning ändå. Tyskarna är besatta av öl. Och det fanns knappt någon cider eller annat Madeleinevänligt. De hade öl blandat med läsk, öl med "tjejsmak" som de uttryckte det, massa öl öl öl.

Det fanns flera zoon i Berlin, inte så trevligt för djurstackarna att bo mitt i en storstad kanske... Berlinmuren var cool, fylld med olika konstverk, och tyvärr mycket klotter också, typ "Anna & John forever!" m.m. Nu var det ju längesedan den föll, men när vi åkte från gamla Väst till Öst såg man nästan direkt skillnad på byggnaderna, miljön, människorna. Man såg att det varit gamla Öst.

Hela Berlin var också fyllt med klotter. På de mest konstiga ställena också. En del var säkert konst. Men andra grejer var klottrade högst upp och fortsatte ner en bit på ashöga hus och byggnader. Hur tar man sig som klottrare dit liksom? Med klätterrep och massa säkerhetsanordningar? Här i Umeå kan man ofta se att klottret på en vägg slutar ungefär där en normallång människa inte når längre. Där var det högt högt upp på till synes obestigliga byggnader.

Kort och gott: jätterolig resa :) Och även om jag inte är särskilt Tysklandintresserad eller någon ölfantast, så uppskattade jag det mycket. Inte illa för en födelsedagspresent från världens sötaste pojkvän Tobias ;)
Tack baby <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback